DMI har varslet forhøjet vandstand hvor maksimum vil ramme København omkring fredag 22.12.2023 ca. kl. 12. Prognosen siger op til 1,40 m, hvilket ikke umiddelbart skulle give problemer for havnen.

Bådejere der ligger ved pæle skal dog efterse deres både og fortøjninger og evt. følge med, slække og stramme dem op igen efter vandets bevægelse.

Bådene på flydebroer følger selv med op og ned.

Havnekontoret holder jule lukket fra 21.12 til 02.01 begge dage inkl. og ønsker jer alle en god jul og godt nytår.

Havnefogeden

Information fra Vejdirektoratet

Efter et hektisk andet halvår af 2023 sænker julefreden sig snart omkring Nordhavnstunnelen. Byggepladsen går på juleferie fredag den 22. december, og vores entreprenør genoptager først arbejdet tirsdag den 2. januar 2024. Så ingen støj fra os hen over julen. Der vil hen over julen være noget lys på byggepladsen af sikkerhedsmæssige årsager.

Vores entreprenør BESIX – MTH JV har lavet en droneoverflyvning af hele projektet, som giver et godt indtryk af, hvor langt vi er med projektet.

Vejdirektoratet og vores entreprenør BESIX – MTH JV ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår.

Grundvandssænkning går i gang på Østerbrosiden umiddelbart efter nytår

Der bliver etableret en omfattende grundvandssænkning langs udgravningen til den kommende tunnel for at sikre, at tunneldelene kan støbes tørt i bunden af byggegruben og at grundvandsstanden i de omkringliggende områder ikke ændrer sig væsentligt.

Arbejdet med at etablere brønde er gået i gang i Nordhavn, og bliver påbegyndt på Østerbro i starten af 2024. Når arbejdet er udført, vil det eneste synlige tegn på installationen være et brønddæksel.

Et andet synligt element ved grundvandssænkningen er, at det på udvalgte steder er hensigtsmæssigt at lade det reinfilterede vand løbe i rør over jorden. Det vil sige, at der kommer en del blå og sorte rør op hævet over landskabet – enten liggende direkte på jorden eller hævet op i luften.

Kalkbrænderiløbet lukker for sejlads i 4 timer i uge 4

I forbindelse med grundvandssænkningen i området skal vi have en rørledning på tværs af Kalkbrænderiløbet. Derfor lukkes Kalkbrænderiløbet for sejlads.

Efter planen er løbet lukket i fire timer, mens rørledningen placeres. Vi planlægger at udføre arbejdet i uge 4. Den eksakte dag for udførelsen afhænger meget af vejret.

Vores entreprenør arbejder på højtryk med at forberede denne manøvre, så den kommer til at genere det sejlende folk mindst muligt. Vi melder den eksakte dag ud, når vi ved lidt mere om vejrforholdene i uge 4. Arbejdet kan efter planen blive udført tirsdag, onsdag, torsdag eller fredag i uge 4.